Om oss


krympslang

Välkommen till krympslang

KACAB grundades 1993 och vi har specialiserat oss på försäljning av elunderhållsmaterial, framförallt krympslang, skarvhylsor & tejper, och vi är idag ett av Sveriges mest kompletta företag i branschen.

Fabrikerna som vi samarbetar med är alla certifierade enligt ISO 9001/BS5750/EN 29001 ANSI-ASQC. Detta tillsammans med vårt ”know-how” garanterar att vi alltid levererar rätt produkt av högsta kvalitet till kundens enskilda specifika behov.

Har Ni speciella frågor eller krav på någon produkt kan vi alltid hjälpa till med den bästa lösningen för just Ert problem.

KACAB:s krympslang är tillgänglig i en stor mängd material som är utvecklade för att operera i temperaturer mellan -65 grader C och 260 grader C i konstant arbetstemperatur. Slangarna kan vara tunn-, medium- eller tjockväggade och levereras med eller utan limmad insida. Alla färger och storlekar (0.6 mm – 1000 mm).Våra slangar varierar från ekonomiska, till högteknologiska, och är godkända enligt UL224/CSA och specifierade med en mängd olika MIL normer.

Vad är krympslang?

En introduktion till krympslang!

Värmekrympskarvning är en enkel ”idiotsäker” teknik att utföra ett komplicerat arbete snabbt och effektivt.

Krymp Processen:

1. När ni bestämmer er för vilken krympslang ni behöver för ett specifikt arbete, tänk då på att:
– Vilken temperatur kommer slangen att utsättas för?
– Vilka är de största och minsta storlekarna på objektet som skall täckas?
– Vilka färger och tekniska specifikationer samt kemikalie/oljeresistens parametrar slangen måste klara av?

2. Försök att välja en storlek som, om möjligt, ger Er möjligheten att arbeta inom området minimum krympning 10%, maximum utvidgad storlek -10%. Kom ihåg att när Ni krymper slangen så kommer väggtjockleken att öka proportionellt i tjocklek.

3. När Ni förbereder skarvningar, försäkra Er om att de klippta ändarna är släta och rent klippta.

4. Trä slangen över objektet som skall täckas och värm jämnt fördelat över hela slangen med en varmluftpistol. Om Ni använder den Medium/Tjockväggade krympslangen kan även en gasolbrännare användas men med stor försiktighet.

5. Krympslangen kommer att krympa snabbt vid den erfoderliga temperaturen men den slutar att krympa så fort objektet är täckt, det finns ingen risk att slangen spricker pga att objektet är betydligt större än vad slangen är kapabel att krympa ned till. Pga den snabba krymphastigheten hos slangen så elimineras risken för överhettning hos det täckta objektet. Det enda undantaget är krympslangen av typ PTFE/FEP (teflon) där det krävs en krymptemperatur på över +300°C.

I behov av buntband? Besök vår partnersajt!